Parisersmørbrød

Dette er nok ikke den klassiske oppskriften på parisersmørbrød, men det er en oppskrift som ligner som jeg liker veldig godt. Veldig god mat til fredagkveldskos.

Ingredienser

  • 6 skiver brød. Loff er nok best, men bruk det du har.
  • 500g kjøttdeig
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 egg
  • 8 store skiver rødbeter, hakket
  • Smør
  • Salt og pepper

Instruksjoner

Bland kjøttdeig, egg, finhakket løk, rødbeter, salt og pepper. Bland godt, ikke vær redd for å bruke hendene.

Spre deigen utover brødskivene. Forsøk i presse kjøttet godt ned i brødet. Det er smart å lage dem tynnere i midten, da det trekker seg sammen under stekingen.

Stekes i middels varm panne med godt med smør. Begyn med kjøttsiden ned, og når kjøttet har en kraftig stekeflate kan du snu dem. Brødet suger nå til seg smøret, og du skal steke til brødet er sprøtt og godt.

Hvis du skal steke mange smørbrød så anbefaler jeg å legge dem i en ildfast form i ovenen til alle er stekt. På den måten kan alle nyte måltidet sammen uten å springe frem og tilbake å steke.

God appetitt!